MENIU

VESTE TERIBILĂ pentru clienţii unui mall din Bucureşti

Centrul comercial City Mall va fi transformat în clădire de birouri

Bancpost finanţează cu circa 17 milioane de euro lucrările de transformare a centrului comercial City Mall în clădire de birouri, potrivit raportului fondului de investiţii Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, proprietarul clădirii.

Bancpost a acordat două facilităţi de credit companiei Globalworth Asset Managers, una în valoare de 15,8 milioane de euro şi alta de un milion de euro pentru City Office, dar şi un credit de opt milioane de euro pentru achiziţia unui parc industrial în Timişoara, sumă care însă nu a fost cheltuită.

Investitorul grec a răscumpărat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucureşti, intrat în faliment în 2010. Papalekas a deţinut proiectul în 2006 şi l-a vândut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

Spaţiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri pătraţi, respectiv etajele 1,2 şi 3, iar la parter va fi amenajată o galerie comercială de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin anul trecut. City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societăţii erau UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Ţiriac Bank şi Bancpost, dar şi foştii proprietari ai centrului comercial.

În plus, Globalworth a accesat linii de credit de la Piraeus Bank, în valoare de 3,4 milioane de euro pentru proiectul rezidenţial Floreasca One.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului trecut şi este listată din iulie pe piaţa AIM a bursei de la Londra, unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.

Fondul a preluat activele controlate de Papalekas, finalizate, în construcţie sau în curs de renovare.
Globalworth Real Estate Investments a înregistrat anul trecut venituri din chirii de 8,1 milioane euro de la proprietăţile pe care le deţine în România, evaluate la 121,3 milioane euro. În raport nu sunt nominalizate activele din care fondul a obţinut veniturile.

Globalworth deţine mai multe proiecte imobiliare în Bucureşti, printre care Tower Center din Piaţa Vic­to­­riei, două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, precum şi trei terenuri în nordul Capitalei, unde vor fi construite clădiri de birouri şi locuinţe.

Raportul anual prezentat miercuri de companie arată că activele în curs de construcţie sunt evaluate la 57,7 milioane euro, în timp ce proprietăţile în curs de renovare valorează 55,9 milioane euro. Proprietăţile finalizate, în principal clădirile de apartamente UpGround, sunt evaluate la 7,7 milioane euro, iar City Offices este evaluat la 55,9 milioane euro. Compania are şi proprietăţi scoase la vânzare, evaluate la 1,87 milioane euro.

Fondul a înregistrat un profit net de 12,7 milioane euro anul trecut. Profitul operaţional a fost de 5,3 milioane euro, la care se adaugă câştiguri financiare rezultate din reevaluarea activelor şi preluarea proiectelor subsidiare.

Mai multe articole despre:
bancă birouri Bancpost clienţi City Mall