MENIU

Veste ȘOC pentru români! Căldură după program, ca în comunism

Locuitorii din Giurgiu vor avea caldura după program, ca în comunism

Societatea de termoficare din Giurgiu va asigura locatarilor căldurã după un program bine stabilit și cu porția, scrie Realitateadegiurgiu.net.

În timpul zilei, caloriferele vor fi doar dezmorțite, în timp ce noaptea, temperatura agentului termic va mai crește cu câteva grade. 

Cum explică furnizorul de agent termic situația? 

"Având în vedere creșterile de prețuri la energie electrică și gaze naturale, implicit la energie termică , vă anunțăm pe această cale, că furnizarea agentului termic pentru încălzire se va face după următorul program: 06:00-20:00 - temperatura agent termic pe program economic (temperatura cuprinsă între 35-38 grade Celsius); 20:00-06:00 - temperatura agent termic pe program confort (temperatura cuprinsă între 40-50 grade Celsius)''.

Reprezentantii furnizorului de agent termic din oras au mai declarat ca: ''Toate aceste acțiuni sunt făcute pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în sensul limitării creșterii facturilor pentru încălzire". 

Motivația este surprinzătoare, mai ales că există posibilitatea că fiecare consumator racordat la sistemul centralizat de încălzire să își regleze temperatura în interior, iar măsura nu este justificată, în condițiile în care prețul unei gigacalorii a crescut cu aproape 60 la sută, fiind unul dintre cele mai mari din țară, în condițiile în care și autoritatea locală subvenționează prețul de producție.