MENIU

VESTE BUNĂ pentru Gigi Neţoiu în închisoare

<p>Nețoiu&nbsp;</p>

Gheorghe Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor de jucători, va fi dus de la Penitenciarul Craiova, unde îşi execută pedeapsa, la un alt penitenciar, după ce instanţa a decis schimbarea regimului de detenţie din închis în semideschis.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis, joi, cererea de schimbare a regimului de detenţie din închis în semideschis în cazul lui Gheorghe Neţoiu, care este încarcerat în Penitenciarul Craiova. "În temeiul art.39, alin.18 din Legea 254/2013, admite contestaţia formulată de către petentul Neţoiu Gheorghe, împotriva încheierii nr. 310/01.04.2014 pronunţată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate, la Penitenciarul Craiova. Stabileşte regimul de executare semideschis pentru persoana privată de libertate Neţoiu Gheorghe", se arată în decizia magistraţilor Judecătoriei Craiova.

Gigi Neţoiu a formulat în trecut o cerere de schimbare a regimului de detenţie pe care a înaintat-o judecătorului delegat pe lângă Penitenciarul Craiova, însă aceasta a fost respinsă. Ulterior, avocaţii lui Neţoiu au contestat decizia, solicitarea fiind luată în discuţie joi de magistraţii Judecătoriei Craiova.

În prezent, Neţoiu este încarcerat în Penitenciarul Craiova, unde execută pedeapsa în regim închis, această unitate având doar regim închis de detenţie. În judeţul Dolj, există un singur penitenciar cu regim semideschis - penitenciarul de la Pelendava.

În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Jean Pădureanu, la trei ani şi patru luni de închisoare, George Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile.

Victor Becali, Ioan Becali şi Cristian Borcea sunt încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, unde pedepesele se execută în regim deschis sau semideschis, iar Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, la Rahova, care are regim închis.

Mai multe articole despre:
detenţie regim Gheorghe Neţoiu