MENIU

Veșmântul Papei Francisc, făcut de o româncă. IMAGINI de senzație

Papa Francisc, îmbrăcat de o româncă din Satu Mare
<p>Vesmant facut de o romanca</p>
Papa Francisc, la Sumuleu-Ciuc
<p>Vesmant facut de o romanca</p>
<p>Papa Francisc</p>
<p>Papa Francisc, la Sumuleu-Ciuc</p>
<p>Papa Francisc, la Sumuleu-Ciuc</p>
<p>Vesmant facut de o romanca</p>
<p>Vesmant facut de o romanca</p>
<p>Vesmant facut de o romanca</p>

Un designer din Satu Mare a creat veșmântul liturgic pe care Papa Francisc l-a purtat sâmbătă, la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif efectuează în aceste zile o vizită istorică în țara noastră.

La Șumuleul Ciuc, Papa Francisc a purtat un veșmânt creat de designerul Cristina Sabău-Trifu din Satu Mare.

Sătmăreanca Cristina Sabău-Trifu a finalizat încă din 19 mai veșmântul Papei Francisc, după cum Realitatea de Satu Mare a anunțat de atunci.

Veșmântul conține mai multe simboluri și pe care îl va purta cu ocazia vizitei sale în România.

Cristina Sabău Trifu, designer-ul din municipiul Satu Mare, a spus că a realizat veșmântul după planul original. Pe spatele veșmântului este inscripționat motto-ul vizitei sale, în limba maghiară, iar pe față este biserica și statuia din Șumuleu Ciuc.

Simbolurile și decorațiunile de pe veșmântul Papei au fost realizate manual de către artistă, care a combinat mătase cu fir auriu și cu țesături colorate.

Artista a declarat că veșmântul conține armonia, căldura și pacea pe care le transmite Papa, dar conține și câteva motive de spini ce simbolizează sacrificiul oamenilor pentru credință.

Pe lângă veșmântul Papei, artista din Satu Mare a confecționat și hainele episcopilor și preoților pentru Sfânta Liturghie din data de 1 iunie.

„Cunoscând din auzite pe Sfântul Părinte, care este un om care iubește simplitatea, nu m-am gândit la materiale poleite cu aur, ci la o stofă de o simplitate extremă, o stofă subțire din fibre naturale comandată în Germania, de culoare albă", explica Cristina Sabău-Trifu pentru digi24.

Potrivit lui Stelian Vereş, care face parte din comitetul de organizare al evenimentului de la Şumuleu Ciuc, după ceremonie, cazula, care reprezintă un cadou, fie va fi luată de Sfântul Părinte, fie este posibil să o lase la muzeul de la Şumuleu Ciuc, deoarece, fiind purtată de Papă, ea devine un fel de relicvă.

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC Cristina Sabău-Trifu