MENIU

Vârsta la care copilul tău poate traversa strada singur. Ce spun specialiştii

Vârsta la care copilul tău poate traversa strada singur. Ce spun specialiştii 

Atunci când eşti părinte, nimic nu ţi mai pare suficient de sigur pentru puiul tău, de la traversatul străzii până la a mânca o banală îngheţată, orice poate fi considerat un potenţial pericol. 

Totuşi... care este vârsta la care un copil poate fi lăsat să traverseze în siguranţă strada? Potrivit specialiştilor, niciun copil sub 10 ani nu ar trebui să fie lăsat singur să traverseze strada, oricâtă încredere am avea în el și în discernământul său.

"Părinții mult prea protectivi pot face mult rău copiilor lor. Cadrele didactice au observat faptul că acest lucru este unul dintre factorii care sporesc anxietatea copilului, tulburare care va continua să își facă simțită prezența și la vârsta adultă. Pentru copiii care sunt deja anxioși, protecția sporită din partea părinților va face și mai mult rău. Copilului i se va întări astfel ideea că este ceva în neregulă cu el și că are într-adevăr motive să fie speriat în această lume plină de pericole", spune Rebecca Rialon Berry, Psiholog Clinician în cadrul Centrului de Studiu Pediatric Langone din New York. Care este antidotul? Încurajarea autonomiei copilului.

Mai multe articole despre:
copii studii vârsta de traversare