MENIU

Varianta OMICRON se transmite mai ușor, dar provoacă forme mai puțin SEVERE. Ce spun experții din sănătate

Omicron FOTO: Shutterstock

O cercetare condusă de o echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină Li Ka Shing a Universității din Hong Kong vin cu o primă informație cu privire la modul în care varianta Omicron a coronavirusului infectează tractul respirator, dar și de ce această variantă se transmite mai ușor și provoacă cazuri mai puțin severe, relatează site-ul The Standard.

Astfel, potrivit cercetării conduse de Michael Chan Chi-wai, profesor asociat la Școala de sănătate publică a Universității din Hong Kong,  arată că varianta Omicron se poate multiplică de 70 de ori mai repede decât varianta Delta în bronhiile oamenilor, ceea ce ar putea explica de ce se răspândește mult mai repede ca oricare altă variantă.

Pe de altă parte, studiul arată de asemenea că varianta Omicron a coronavirusului se multiplică mult mai puțin eficient în plămân, ceea ce ar fi un indicator al unei severități mai scăzute a bolii.

Propriu-zis, varianta Omicron se multiplică de 10 ori mai puțin decât varianta originală a SARS-CoV-2.

Cercetătorii notează că severitatea bolii la om nu este determinată doar de replicarea virusului, ci și de răspunsul imun al gazdei la infecție.