MENIU

Varianta Delta a coronavirusului a "învățat" să ascundă simptome. Medic român, semnal de alarmă

Varianta Delta Covid / Foto: Profi Media

Cercetărorii spun că varianta Delta afectează mai mult tinerii și, în special, persoanele care nu au trecut prin boală și sunt nevaccinate, însă studii recente arată că și cei imunizați se pot infecta. Și, mai grav, noua variantă a coronavirusului a învățat să mascheze unele simptome, făcând mai ușoară transmiterea infectării.

”Sunt studii publicate recent în revistele științifice care indică unele modificări pe unele teritorii ale proteinei Spike ce nu doar că îi cresc capacitatea de a infecta și capacitatea de transmitere a infecției dar, se pare că au și capacitatea de a masca acești receptori Spike pe anticorpii pe care îi avem formați în corp, iar acest lucru crește riscul de infectare la persoanele care au trecut prin boală dar și la cei vaccinați.

Este normal să ne întrebăm de ce, dacă avem anticorpi, mai facem boala.

Se pare că această capacitate a virusului de a-și masca aceasta proteină Spike de care se leagă anticorpii și practic blochează virusul fac ca această variantă Delta să fie altfel și să aibă potențial de infectare mare.

Însă, din ceea ce vedem în Europa și în țările în care vaccinarea a atins un procent important din populație, spitalele nu par să aibă probleme de asistență a pacienților cu infecție SARS-COV-2, în acest moment.

Avem un impact social important, pentru că persoanele infectate trebuie să se izoleze, economic, medical, dar nu la capitolul pierderi de vieți omenești care până la urmă ne interesează cel mai mult. Cel puțin la persoanele vaccinate, riscul să facă o formă severă este extrem de mic iar din datele de până acum infecția s-a produs la persoanele cu o imunitate scăzută la care vaccinul nu a putut să producă o cantitate necesară de anticorpi”, a explicat, pentru ziare.com, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutlui Marius Nasta din București.

Mai multe articole despre:
beatrice mahler varianta delta delta covid