MENIU

Vârful Omu, unul dintre cele mai reci locuri din Europa, marți dimineață - Ce temperatură s-a înregistrat

Imagine panoramică Vârful Omu

La vârful Omu, temperatura a scăzut până la 1,1 C marți dimineață, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute temperaturi înregistrate în Europa la primele ore ale dimineții. 

Cea mai scăzută temperatură măsurată în Europa în această dimineață a fost de -1,8 C, la Kanevka, în Rusia. În Norvegia au fost -0,9 C (Edgeoya), iar la cel mai înalt vârf montan din Bulgaria (Mussala, 2.925 m), minima a fost de +0,7 C, arată datele ogimet.com, potrivit HotNews.ro.

În ultima lună, la vârful Omu nu au fost mai mult de +8,6 C, iar cea mai scăzută temperatură a fost pe 22 mai (-0,2 C). În cea mai puțin răcoroasă noapte (9 iunie), minima a fost de +5,1 C.

Stratul de zăpadă s-a topit însp la cea mai înaltă stație meteo din țară. Astfel, dacă pe 7 iunie erau 104 cm, o săptămână mai târziu erau 50 cm.

În România vine canicula. Pe 21 iunie maximele vor ajunge la +33 C în vest și sud-vest, pe 22 iunie vor fi +33 C și în Muntenia, iar spre final de săptămână maximele vor trece de +35 C în țară.

În aceste zile mai multe regiuni de pe glob sunt afectate de caniculă: Mexic, sudul SUA, China, Coreea de Sud, Iran, Arabia Saudită, Pakistan, Algeria, Niger. În aceste locuri maximele au trecut de 45 de grade și în Orientul Mijlocul s-au apropiat de 50 C.

Până și în Islanda au fost aproape 28 de grade C acum câteva zile.

Mai multe articole despre:
varful omu temperatura temperatura scazuta europa