MENIU

Vânzările de rechizite au crescut de şase ori

Zilele acestea, banii s-au scurs cu o viteză incredibilă din buzunarele părinţilor în conturile comercianţilor. Vânzările de rechizite au crescut în ultima lună de şase ori faţă de alte perioade ale anului. În topul vânzărilor stau ghiozdanele care au desene cu piraţii din caraibe şi caietele care îl au pe copertă pe Harry Potter.

Părinţii care au vrut să satisfacă toate cererile copiilor şi au cumpărat doar rechizite în ton cu moda au fost nevoiţi să plătească de două ori mai mult decât anul trecut. Un caiet studenţesc cu Harry Potter costă trei lei, faţă de unul obişnuit care are preţul de un leu şi 50 de bani. Şi coşurile pentru hârtie cu Mica Sirenă costă 40 de lei, faţă de cele simple care sunt doar 10 lei.

În marile magazine, pe la o singură casă de marcat au trecut într-o singură zi în medie 500 de caiete şi 600 de pixuri.

"Vânzările de rechizite şcolare au crescut de 5,6 ori faţă de perioada obişnuită. Se vând foarte bine ghiozdanele personalizate începând cu Rata Twee sau seriile cu Harry Potter", a spus Paul Manole, responsabil marketing.

Statisticile Institutului Naţional de Statistică arată că în acest an România a importat peste 25 de milioane de ghiozdane, adică aproape dublu faţă de anul trecut. În magazine au ajuns peste 735 de milioane de caiete, cu 80% mai mult faţă de 2006. Cele mai multe rechizite au fost importate din China, Germania şi Italia.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi vânzări rechizite caiete