MENIU

Vânătoare de maşini, în Capitală: autoturismele ridicate, scoase la licitaţie

Vânătoare de maşini, în Capitală: maşinile ridicate, scoase la licitaţie

O nouă decizie a edilului sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, stârneşte controverse. După ce le-a deschis rol fiscal copiilor ca să-i factureze la gunoi, Daniel Băluţă declară război şi proprietarilor de maşini. Mai exact, celor care îşi lasă autoturismele pe domeniul public.

Este vorba de automobile aparent părăsite, nefolosite de multă vreme, în parbrizul cărora Poliţia Locală a lăsat somaţii de ridicare, după care a trecut la fapte şi le-a luat cu platforma. Primăria Sectorului 4 vrea să obţină şi profit din vânătoarea de maşini. Astfel, autoturismele ridicate vor fi evaluate şi scoase la licitaţie.

„Vehiculele abandonate şi revendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de maşini, iar Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitaţii, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spaţiile de parcare, maşinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecţie“, a explicat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, notează adevarul.ro.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali aflaţi la ordinul primarului Băluţă au identificat 800 de vehicule, despre care pretind că ar fi fost abandonate pe domeniul public. Primăria îi acuză pe şoferi că s-ar folosi de tot felul de tertipuri pentru a-şi păstra maşinile pe locurile de parcare şi acuză procedura legală greoaie.