MENIU

Vacanțele pe litoral, mai scumpe vara aceasta. Cu cât vor plăti mai mult turiștii

Sursa foto: Arhivă

Vacanțele pe litoral vor fi mai scumpe vara aceasta. Din cauza majorării prețurilor la gaze și electricitate, hotelierii s-au văzut nevoiți să mărească și ei prețurile. Fie că vorbim despre o noapte de cazare sau o masă la restaurant, totul va fi cu până la 15% mai scump. 

Pentru o vacanță la mare, turiștii ar putea scoate din buzunare cu câteva sute de lei în plus. Scumpirile la energie și combustibil au dus, inevitabil, la sejururi mai scumpe.

„Impactul pe care îl are energia și toate celălalte componente, alături de alimente, asupra prețurilor era de așteptat, cu siguranță vom asista la o aliniere a prețurilor, și bulgarii au scumpit, grecii, turcii, toatre țările au scumpit produsele turistice. România nu putea să facă notă separate”, a precizat Cristian Bărhălescu, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Unitățile de cazare au majorat deja tarifele. Scumpirile pornesc de la 50 de lei pentru o cameră pe noapte și ajung chiar și la câteva sute de lei, la hotelurile de cinci stele. Turiștii aflați deja în stațiuni spun că simt din plin majorările.

Cu toate astea însă, hotelierii se așteaptă la un număr mare de turiști în această vară. Primele estimări arată că la mulul mării vor fi la fel de mulți turiști ca în 2019. 

Mai multe articole despre:
vacante litoral vacante scumpe