MENIU

UTIL Cum să îți pregătești locuința pentru iarnă

Încălzirea locuinței, o problemă pentru mulți români. Foto/Profimedia

Se anunță o iarnă grea, cu temperaturi scăzute, dar și cu facturi care pot fi duble față de oricare altă perioadă a anului. Bucureștenii, și nu numai, se confruntă anual cu problema caloriferelor reci și cu facturile uriașe la întreținere. O izolație proastă sau avariile conductelor învechite fac din perioada rece un adevărat calvar pentru români.

Din fericire, există câteva măsuri ce pot fi adoptate pentru a nu sacrifica confortul termic. O izolație termică bună ne poate reduce facturile cu până la 50%. Dacă pentru cei care locuiesc la bloc izolația interioară este o soluție practică, ieftină și rapidă, cei care stau la casă ar trebui să ia în calcul izolația exterioară, a acoperișului și chiar a a podelei.

Alte trucuri utile sunt niște draperii și niște covoare groase. Acestea împiedică pătrunderea aerului rece în cameră.

Una dintre marile probleme de care se lovesc cei care locuiesc la bloc sunt avariile la conductele de apă caldă și căldură, tot mai frecvente în ultimul timp. Din acest motiv, tot mai mulți locatari optează pentru centrale termice de apartament care să le asigure confortul termic pe tot parcursul iernii. 

CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI LOCUINȚA PENTRU IARNĂ
- O izolație termică bună
- Instalarea unei centrale termice
- Un set de draperii dintr-un material cu o textură mai groasă
- Un covor mai gros
- Aerisirea caloriferelor la timp

Sursa: Realitatea PLUS