MENIU

USR, prima temă pentru Klaus Iohannis în al doilea mandat

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că rezultatul înregistrat de preşedintele Klaus Iohannis duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, îl obligă la a realiza ce a promis în campanie - "o Românie democrată, europeană şi bazată pe statul de drept".

 

„Felicitări domnului preşedinte Iohannis pentru realegere. Să nu uităm că această victorie a fost câştigată în stradă şi nu s-ar fi putut întâmpla fără o mobilizare exemplară a românilor şi, mai ales, a diasporei - mă înclin în faţa dumneavoastră.

Domnule preşedinte, această victorie vă obligă la ceea ce aţi promis în campanie: o Românie democrată, europeană şi bazată pe statul de drept.

Avem mult de reparat după PSD, iar acum ne putem concentra pe asta alături de partenerii de dialog care cred în aceste valori", a scris Năsui, duminică, pe Facebook.

Prezența la vot la alegeri prezidențiale 2019, în România, a fost de 49,87%.

În diaspora, au votat aproape un milion de români până la ora 21:00, ora României. Votul continuă în țările din vestul Europei și America. 

Potrivit sondajului IRES, 66,5% dintre alegătorii de astăzi au votat pentru Klaus Iohannis, iar 33,5% pentru Viorica Dăncilă.