MENIU

Liderii USR au discutat cu Klaus Iohannis după ce Florin Cîțu le-a închis ușa guvernării în nas

Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Delegația USR a  participat la discuțiile convocate de președintele Klaus Iohannis pentru deblocarea crizei politice și formarea unui guvern cu mandatul că pledează pentru refacerea Coaliției, în condițiile nominalizării lui Nicolae Ciucă. La scurt timp, liderul PNL Florin Cîțu a confirmat faptul că USR a fost exclusă din orice negociere privind guvernul. 

”Avem nevoie de soluții și de un guvern care să aplice măsuri ferme pentru a scoate țara din criză. Acest lucru se poate face reconstruind coaliția PNL-USR-UDMR. Pentru a începe negocierile pentru refacerea coaliției, astăzi trebuie să avem pe masă o propunere de premier, alta decât Florin Cîțu.
Președintele a anunțat ieri unele măsuri, inclusiv unele din cele pe care le-am propus și noi, ceea ce arată că poate exista convergență.
USR este gata să meargă la masa discuțiilor, cu soluții”, a declarat Cioloș.
Liderul USR a anunțat că partidul său nu va susține un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. Țara are nevoie de stabilitate și de un guvern cu puteri depline pentru a putea rezolva problemele din sistemul sanitar și economic, a mai spus acesta. 


”Din punctul nostru de vedere, este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să aibă majoritate în Parlament. Una e să ai un vot de învestitură și una e să ai un vot pentru a putea să-ți pui în aplicare un program de  guvernare. Un guvern minoritar nu poate trece un proiect de lege în Parlament. 
Nu putem susține un guvern minoritar atât timp cât există posibilitatea construirii unei majorități. Noi vom vota un guvern din care să facem parte”, a adăugat Cioloș.