MENIU

Urmează criza financiară de care ne vom aminti și peste 100 de ani. O spune un bancher vizionar

Când toți au pierdut, Crispin Odey a făcut o avere

Bancherul care a speculat criza activelor toxice din urmă cu câțiva ani atrage acum atenția asupra unui pericol mult mai mare decât cel din anii 2008-2010.

In cea mai recenta notificare adresata clientilor sai, Crispin Odey, printre cei mai apreciati si de succes administratori de fonduri de investitii, avertizeaza ca cele mai mari economii ale lumii urmeaza sa intre intr-o recesiune de care ne vom reaminti si peste 100 de ani.

"Ne aflam intr-un prim stadiu al acestui declin. Este inca prea devreme ca sa prefiguram ceea ce urmeaza sa se intample – o schimbare de o asemenea magnitudine este invaluita in ceata si intuneric. Acest ciclu de descrestere este unul ce ne va ramane in memorie si peste 100 de ani ", s-a exprimat Odey in scrisoarea adresata clientilor sai.

Odey isi bazeaza previziunile privind o recesiune economica la nivel mondial pe baza scaderii pretului petrolului, care pe langa economiile importante este si un indicator al incetinirii cresterii economiei mondiale.

De asemenea, Odey mentioneaza ca a luat in calcul si cresterea economica mai mica decat cea asteptata in economia americana sau in economiile emergente, precum cea a Chinei si deflatia latenta din regiunea euro, cea care a facut ca Banca Centrala Europeana sa pompeze in circuitele financiare a aproape un trilion de euro.

Finantistul avertizeaza ca ratele dobanzilor vor avea minime istorice si ca putine guverne sau banci vor fi suficient de puternice sa le gestioneze. Mai multe pe Jurnalul.ro.

Mai multe articole despre:
criza financiară criză economică