MENIU

Unteanu: Declaraţia finală a summitului de la Sibiu nu este un document obligatoriu

Jurnalistul Cristian Unteanu atrage atenţia că summitul de la Sibiu, în care liderii europeni discută viitorul Uniunii Europene este unul informal.

Declaraţia finală nu este obligatorie pentru state membre. Sunt şi state care ar putea refuza să semneze documentul, precizează jurnalistul. România nu are o poziţie puternică în negocieri pentru că are un Guvern format din două partide care nu mai sunt recunoscute de familiile europene.

"Acest summit de la Sibiu este un summit informal. Deci declaraţia sa finală nu este un document obligatoriu pentru toate statele membre. România are o problemă, o foarte mare problemă pentru că suntem sigura ţară al cărui guvern este compus din două partide care nici nu mai vorbesc, nici nu mai sunt recunoscute de familiile europene, nici PSD de socialiști, nici ALDE de familia politică omonimă. Este clar că se negociază cu popularii. Toată lumea negociază cu popularii. Să vedem ce se va întâmpla. Noi nu avem o poziţie puternică în negocieri. Să vedem dacă la finalul acestui summit toată lumea va dori să semneze declaraţia", spune Unteanu

Mai multe articole despre:
summit Sibiu Cristian Unteanu