MENIU

Universitatea din București bifează o premieră rușinoasă: Zeci de studenți de la Drept au fost propuși pentru exmatriculare

Studenți propuși spre exmatriculare

Universitatea din București bifează o premieră rușinoasă. Zeci de studenți de la Drept au fost propuși pentru exmatriculare, după ce au fraudat mai multe examene online. Situația este cu atât mai gravă cu cât este vorba de tineri școliți să devină viitori magistrați, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate și corectitudine.

49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online, potrivit edupedu.ro.

Decanul Facultății de Drept, Răzvan Dincă, a explicat pentru sursa citată că subiectele primite de studenți erau în proporție de 90% identice cu subiectele de la examenul anterior, iar „examenul inițial a fost astfel organizat încât nici măcar nu se poate identifica dacă a fost fraudat”.

„Examenul inițial a fost astfel organizat încât nici măcar nu se poate identifica dacă a fost fraudat. Temeiul anulării nu este fraudarea examenului inițial, ci este organizarea defectuoasă a examenului inițial cu încălcarea regulilor din normativele menționate anterior care urmăresc asigurarea unei evaluări corecte, obiective și relevante și interzicerea nu doar a fraudei, ci și a favorizării fraudei. Avem o anomalie statistică absolută a rezultatelor, avem o anomalie statistică a timpului de lucru mediu: mulți studenți au ieșit din examenul (de o oră) după 20 de minute, marea majoritate aproape au terminat după jumătate din timpul de lucru.

Rezultă cel puțin că subiectele nu au fost adaptate ca grad de dificultate la timpul de lucru și nivelul cunoștințelor evaluate. Ele nu au fost adaptate pentru că erau identice cu cele de la examenul anterior în proporție de 90%. Examenul s-a reluat în cursul acestei săptămâni pe serii, prima serie de aproape 150 de studenți a susținut deja examenul, urmează a doua serie azi și apoi mâine cu aproximativ 3 serii de câte 200 de studenți, supravegheați cu toată mobilizarea colectivului de Teoria generală a dreptului, cu excepția doamnei profesor Cristea care este indisponibilă pe motive medicale”, a mai precizat decanul facultății.

Mai multe articole despre:
studenti drept universitatea bucuresti