MENIU

Unde petrec românii Crăciunul și Revelionul

Anul acesta românii renunță la vacanțele în străinătate în favoarea celor de la munte din zona Brașovului sau de la băile din țara noastră. 

Cele mai cumpărate destinații interne pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă sunt, anul acesta stațiunile balneoclimaterice, îndeosebi unitățile hoteliere cu facilități spa & wellness (Băile Felix, Sovata, Băile Govora, Geoagiu, Călimănești-Căciulata), pensiunile din zona Branului, precum și stațiunile montane Sinaia, Predeal și Poiana Brașov. 

„Se observă o tendință a turiștilor de a alege mai mult decât în alți ani destinații în România, tendință care în opinia noastră se va menține, datorită conjuncturii politice internaționale și a siguranței pe care o oferă țara noastră ca destinație de vacanță. Vânzările Eximtur pentru destinațiile de toamnă-iarnă în România au crescut cu circa 50% la număr de turiști, pe baza unui interes mai mare atât pentru petrecerea vacanțelor de Crăciun și Revelion cât și pentru minivacanța de 1 decembrie 2015. Numărul de zile de călătorie este relativ același, cu o medie de 3 nopți/pachet, dar valoarea medie a pachetelor a scăzut, față de anul 2014, cu circa 8% și a fost de 663 lei pe turist pentru perioada sărbătorilor de iarna”, a precizat Lucia Morariu, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru Agerpres.

Românii care au ales să își petreacă vacanța de sărbători în străinătate au optat pentru pachete turistice scurte, de tip city-break în orașe europene, dar și destinații exotice îndepărtate.