MENIU

Unde ar putea fi construit noul spital de arşi din Capitală: 4,5 hectare în zona "Doi cocoşi" -surse

Noul spital de arşi din Capitală ar putea fi construit pe o suprafaţă de 4,5 hectare, în zona restaurantului "Doi cocoşi", terenul aflându-se în proprietatea Primăriei Sector 1, au declarat, joi, pentru News.ro, surse oficiale.

Terenul este situat lângă restaurantul "Doi Cocoşi", în zona Străuleşti, şi are o suprafaţă de 4,5 hectare, potrivit primelor estimări, dar ar putea fi extins cu încă aproape trei hectare, potrivit surselor citate.

"Discuţiile privind acest teren pe care ar urma să fie construit primul spital de arşi adevărat, cu circuite şi secţii aşa cum sunt prevăzute de standardele europene, vor fi purtate de către primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu", au precizat sursele citate.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au anunţat în 12 august că vor să construiască un nou spital de arşi, rămânând în discuţie amplasamentul acestuia, şi că până la ridicarea noii unităţi medicale vor fi făcute lucrări ample la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi, care a fost închisă.
Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei. Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă. De asemenea, tot în 14 iulie s-a dispus închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arşi, care nu avea autozizaţie.
 
Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a difuzat o înregistrare video de la Spitalul de Arşi cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizateîn secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. În aceeaşi zi în care au fost difuzate imaginile, pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat.
 
Tot la Spitalul de Arşi, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara, în 14 iulie, că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.
 
Luni, la Spitalul de Arşi au fost aduşi doi din cei patru răniţi în incendiul de la rafinăria Petromidia, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine, care fusese închisă, şi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia Anestezie Terapie Intensivă.