MENIU

Un VIERME promite să scape lumea de OBEZITATE

Americanii au găsit un leac pentru obezitate! Nu vorbim de vreo pastilă minune sau alt asemenea tratament ci despre un… vierme care ar putea ajuta la arderea rapidă a grăsimilor.

Cercetătorii de la Universitatea SouthernCaliforniadinLos Angelesau descoperit că un vierme de mici dimensiuni, C. elegans, ar putea deţine secretul pentru a combate obezitatea într-un mod eficient. Experţii spun că o mutaţie genetică prezentă în ADN-ul acestui vierme îi permite să nu se îngraşe niciodată.

Acea mutaţie, găsită în gena superactivă botezată SKN-1, ar putea să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să producă o pilulă care va permite oamenilor să mănânce oricât de multe dulciuri fără să ia deloc în greutate.

 Studiul a fost realizat doar pe viermi şi pe celule umane în culturi de laborator, însă acelaşi tipar genetic a fost descoperit în aproape toate vieţuitoarele din lume. În etapa următoare, cercetătorii intenţionează să îşi testeze descoperirea pe şoareci.

Detalii aflaţi din Gadget Show, emisiunea TV despre ştiinţă şi tehnologie realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Tot în înregistrarea video aflaţi toate amănuntele despre inventatorii LED-urilor, recompensaţi cu Nobelul pentru Fizică, despre primele gadgeturi lansate în România de polonezii de la Krüger&Matz şi vedeţi un nou trailer cu cel mai aşteptat film SF al anului, Interstellar.

Inregistrarea video o vedeti pe GadgetReport.ro