MENIU

Un veteran a primit un coleg de salon, la spital. Când a aflat ce secret teribil avea noul venit...

Un veteran a primit un coleg de salon, la spital. Când a aflat ce secret teribil avea noul venit...

Aceasta este povestea unui veteran de război în vârstă de 90 de ani. Deşi pare desprinsă dintr-un film, este cât se poate de reală! Totul a început când...

Elvin Ewert şi Francis Laqua, doi veterani din Al Doilea Război Mondial, împărtăşesc o poveste desprinsă parcă din filme. Cei doi împart acelaşi salon în cadrul unui spital din Minnesota.

Deşi născuţi la o distanţă de 300 km unul de altul, cei doi bărbaţi nu s-au văzut niciodată! Şi totuşi, au fost camarazi de arme în Al Doilea Război Mondial. Iar acesta e abia începutul şirului de coincidenţe... S-a dovedit că amândoi au fost în aceeaşi divizie de infanterie. Amândoi au fost decoraţi cu Inima Purpurie (Purple Heart, în original) după ce au fost răniţi în aceeaşi luptă.

După ce războiul s-a terminat, cei doi s-au mutat în partea de vest a statului şi şi-au întemeiat familii la o distanţă foarte mică unul de celălalt.

Dar poate că cea mai mare coincidenţă este aceea că amândoi au aceleaşi cicatrici, în aceleaşi zone de pe corp, ca urmare a rănilor suferite în război.

Aşa cum era de aşteptat, odată ce s-au întâlnit, cei doi bătrânei s-au înţeles de parcă s-ar fi cunoscut de-o viaţă!