MENIU

CAZ DRAMATIC. Un turist a căzut într-o prăpastie din Bucegi UPDATE

<p>Tată și fiu au plecat pe munte. Cei doi nu au mai putut fi contactați</p>

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru recuperarea unui turist care a căzut într-o prăpastie pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, informează Mediafax. UPDATE. Salvamontiştii l-au condus în siguranţă până în staţiunea Buşteni pe turistul căzut, sâmbătă după-amiază, într-o prăpastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, bărbatul reuşind să iasă singur din râpă.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au condus în siguranţă până în staţiune pe turistul care a alunecat într-o prăpastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi.

Acesta a reuşit să iasă singur din râpă înainte ca salvamontiştii să ajungă la el, însă nu a anunţat echipa de salvatori montani despre acest fapt.

Haiduc a mai spus că turistul, care era însoţit de alte două persoane, nu era echipat corespunzător pentru munte şi că ”norocul său a fost că a alunecat înainte de a ajunge în partea mai grea a traseului”.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, echipe de salvatori montani intervin, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, pentru recuperarea unui turist care a cerut ajutor după ce a căzut într-o prăpastie.

Conform sursei citate, doi turişti, tată şi fiu, au urcat pe munte, iar la un moment dat unul dintre ei a alunecat în prăpastie.

Cei doi au sunat la dispeceratul Salvamont, solicitând ajutor, însă după primirea apelului nu s-a mai putut lua legătura cu persoanele respective, astfel că salvatorii montani nu au date despre starea bărbatului căzut în râpă.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipe de salvamontişti se îndreaptă către locul în care s-ar afla turistul căzut în prăpastie.

Mai multe articole despre:
turist Bucegi prăpastie căzut în prăpastie