MENIU

O studentă de 23 de ani a rezolvat un mister al științei care îi măcina de 60 de ani pe savanți

Descoperire inedită

O studentă din Sydney de doar 23 de ani a găsit o cale simplă de a elucida o problemă care îi chinuia pe oamenii de știință cel puțin 60 de ani.

O teorie științifică veche de 60 de ani cu privire la structura câmpurilor magnetice care înconjoară Terra a primit pentru prima dată o confirmare directă.

Autorul experimentului este o studentă de 23 de ani care nu și-a dat încă licența, dar a reușit să inventeze o metodă de a vizualiza mangetosfera Pământului în 3 dimensiuni, scrie Business Insider.

Soarele emite în permanență un flux de particule care, odată ajunse în apropierea Terrei, sunt deviate de la curs de câmpul magnetic al planetei.

Regiunea cunoscută sub numele de magnetosferă include atât ionosfera, cât și plasmasfera, însă nu se cunosc foarte multe lucruri despre structura acestor zone.

Studenta de la Universitatea din Sydney, Cleo Loi a realizat că poate utiliza radio-telescopul Murchison Widefield Array (MWA) pentru a vizualiza aceste regiuni așa cum nu mai fusese făcut până acum. Cercetarea a dus la o lucrare în revista Geophysical Research Letters.

Oamenii de știință au recunoscut că ideea studentei le este de mare ajutor pentru studiul aprofundat al câmpului magnetic, cu sub-regiunile sale.

Mai multe articole despre:
ştiinţă câmp magnetic magnetism