MENIU

Un simplu test de sânge poate depista boala Alzheimer înainte de apariţia simptomelor

Un simplu test de sânge poate depista boala Alzheimer înainte de apariţia simptomelor

Un test simplu de sânge poate detecta cu o marjă mică de eroare semnele leziunilor creierului la oamenii care sunt pe drumul de a dezvolta boala Alzheimer, chiar înainte de simptomele asociate bolii, precum semne de confuzie şi pierderea memoriei.

Descoperirea, realizată de o echipă de cercetători de la Washington University School of Medicine şi de la German Center for Neurodegenerative Diseases din Germania, a fost descrisă în detaliu în noul număr al jurnalului Nature Medicine, publicat pe 21 ianuarie.

Persoanele cu această grupă de sânge sunt ferite de Alzheimer

"Este ceva ce ar putea fi încorporat cu uşurinţă într-un set de analize a unei clinici de neurologie", a precizat Brian Gordon, profesor asistent de radiologie la Mallinckrodt Institute of Radiology, din cadrul Washington University, şi unul dintre autorii studiului.

Diferența dintre demență și Alzheimer

Testul detectează o proteină structurală care formează o parte din scheletul intern al neuronilor. Atunci când neuronii sunt afectaţi sau mor, proteina se scurge în lichidul cefalorahidian şi în coloana vertebrală şi de aici în sistemul circulator, potrivit Medical Xpress.

Descoperire fenomenală. Cum poate fi frânată evoluția Alzheimer

Nivelurile ridicate ale acestei proteine în lichidul cefalorahidian sunt deja indicatori că unele celule cerebrale au fost afectate, dar prelevarea acestui lichid este o procedură mai complicată decât o simplă analiză la sânge. De aceea, autorul principal al studiului, Mathias Jucker de la German Center for Neurodegenerative Diseases din Tübingen, Germania şi colegii săi au vrust să vadă dacă nivelurile acestei proteine reflectă de asemenea leziuni neurologice.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
memorie Alzheimer test alzheimer