MENIU

Un sfert din teritoriul României este sub pod portocaliu de inundații. Puhoaiele au făcut din nou ravagii în Gorj și Dolj - VIDEO

Inundațiile au făcut ravagii în județele Gorj și Dolj , acolo unde într-un timp foarte scurt au căzut cantități mari de apă, după ce au fost emise mai multe avertizări de cod roșu. Gospodăriile și terenurile agricole din mai multe localități au fost distruse de puhoaiele de apă. 

O femeie de 72 de ani a rămas izolată din cauza inundațiilor. Pentru că nu reușeau să o ajute, localnicii au chemat salvamontiștii, care s-au pregătit ca pentru o intervenție pe munte. În cele din urmă, femeia a ajuns în siguranţă pe malul celălalt al pârâului.




A plouat atât de tare încât au fost inundate curțile și grădinile oamenilor, dar și sediul local al celor de la Drumurile Naționale.

VIDEO

Pentru următoarele ore meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente pentru zona montană din județele Gorj, Hunedoara și Caraș Severin. Alte județe sunt sub cod galben de vreme rea. 

 

Serviciile de intervenție au fost nevoite să intervină în mai multe localități, printre care și orașul Tismana, unde a plouat torențial. Drumurile de aici au fost inundate, iar bucăți întregi de teren au devenit imposibil de traversat din cauza apelor.

 

Până astăzi la prânz va fi  cod portocaliu de averse torențiale și cantități însemnate de apă, chiar și de peste 50 de litri pe metrul pătrat, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara.

 

Tot până la prânz va fi cod galben în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei. Vor fi averse, descărcări electrice , intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, cantități de apă de până la 40 de litri pe metrul pătrat.

Mai multe articole despre:
inundatii gorj cod portocaliu inundatii