MENIU

Un sat neasfaltat are PISTĂ de biciclete. Urmează un SUPER-PARC de 1 milion de lei

Satul cu pistă de biciclete, în loc de trotuar

Un sat din judeţul Iaşi uimeşte România prin investiţiile absurde. Locuitorii nu au străzi asfaltate, în schimb beneficiază de o pistă de biciclete, care le face însă viaţa şi mai grea.

Gropniţa, o comună fără asfalt, dar cu pretenţii, a pus mâna pe un proiect pentru realizarea unei piste pentru biciclete care să traverseze comuna, potrivit site-ului 7EST.ro.

Proiectul a fost evaluat la 200.000 de lei şi este executat pe bani europeni. Conducerea primăriei din comună susţine că, de fapt, era nevoie de un trotuar şi, cu ajutorul unui proiect pentru o pistă de biciclete, „au fost împuşcaţi doi iepuri".

"Nu-i rău că se face. Are o dublă folosinţă. De alee pietonală şi de pistă pentru biciclişti. Având în vedere starea drumului judeţean, siguranţa circulaţiei este o prioritate", a spus primarul Ionel Oneagă, referindu-se la faptul că în comună nu este asfalt. Asta nu a împiedicat conducerea localităţii să considere pista o prioritate.

Proiectul, şi aşa controversat, i-a iritat la culme pe localnici care s-au trezit, peste noapte, blocaţi în curţile lor şi inundaţi din cauza lucrării Primăriei.

Malul de pământ pe care a fost ridicată pista a fost supraînălţat, astfel că, acum, apa de ploaie năvăleşte în curţile oamenilor. În plus, există numeroase proprietăţi ale căror porţi se deschideau spre exterior şi care au fost blocate de rampe din beton. Acum porţile nu mai pot fi deschise, pentru că la baza lor a apărut o barieră din ciment.

În aceeaşi comună Gropniţa se mai pregăteşte un tun pentru un parc de 7.700 mp care va costa aproape un milion de lei. Conform anunţului de participare la licitaţie, parcul, considerat investiţie prioritară într-o comună fără asfalt, ar urma să aibă bănci, tobogane şi leagăne, precum şi 47 de stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice. Proiectul prevede şi plantarea de arbori.

Mai multe articole despre:
comună gropniţa pistă biciclete