MENIU

Un robot a ajuns să prezinte știrile unui canal TV din Rusia

Canalul de televiziune rusesc Rossiya 24 a introdus un robot drept prezentatorul unora dintre buletinele sale de știri.

Robotul se numește Alex și a fost proiectat să arate exact cu Alexei Yuzhakov, co-fondatorului companiei care l-a creat, potrivit BBC.

În momentul de față, robotul prezentator nu-și poate mișca decât mușchii feței și gâtul. Totuși, în viitor, varianta finală a acestui robot va avea, de asemenea, membre funcționale. Producerea robotului a început în 2017. Varianta finală ar trebui să fie gata până la sfârșitul lui 2019, potrivit Promobot, compania care îl dezvoltă,

Alex a costat mai mult de un milion de ruble, echivalentul a peste 15.000 de dolari. Totuși, în ciuda prețului, compania a primit comenzi pentru alți 12 roboți cu chip uman.

Televiziunea care va prezenta știrile cu un robot

Canalul de televiziune Rossiya 24 a declarat că software-ul și aproape toate componentele necesare pentru robot au fost produse chiar în Rusia.

Alex deja a prezentat mai multe un buletine de știri pentru canal. A livrat știri despre agricultură, tehnologie nucleară dar a prezentat și subiecte legate de microfinanțare.

De asemenea, robotul a prezentat o știre care conținea informații chiar despre el însuși. „Ar trebui să menționez că la o expoziție de inovații tehnologice, principalul erou am fost eu, robotul Alex”, a spus acesta pe post. Publicul a privit cu ochi bun inițiativa și a spus că trendul este unul foarte interesant.

Totuși, nu toți telespectatorii au primit bine introducerea noului prezentator. Robotul a primit și foarte multe critici. „Inteligența artificială, un talent pentru propagandă și un generator integrat de știri false, este disponibilă chiar în televizorul tău”, a menționat un telespectator pe Twitter.

Alții au ridiculizat înfățișarea și hainele acestui robot, dar și faptul că acesta se uita în gol și avea expresii faciale foarte ciudate.

Mai multe articole despre:
Rusia jurnalism robot ştiri