MENIU

"UN ORAŞ PLUTITOR". Cum arată cel mai mare vas de croazieră din lume

Cel mai mare vas de croazieră din lume

Un echipaj de de 2.384 de persoane are în grijă cel mai mare vas de croazieră din lume, giganticul Allure of The Seas, operat de compania Royal Caribbean International.

Pachebotul este un oraș plutitor, iar aceasta nu este o figură de stil, ci o realitate: 6.300 de oameni pot locui pe vasul împărțit în șapte cartiere. Spre comparație, orașele Vașcău și Nucet din județul Bihor numără, împreună, sub 4.500 de locuitori, iar orașul Ștei, din același județ, are doar puțin peste 6.100 de suflete, scrie cluj.travel.

Mai mult, Allure of The Seas are o grădină în aer liber, dar și un veritabil centru civic, cu spații de shopping și distracție. La acestea se adaugă un teatru cu peste 2.000 de locuri – dublu față de Teatrul Național Cluj-Napoca - un teatru acvatic cu 750 de locuri – dublu față de delfinariul de la Constanța -, patru bazine de mari dimensiuni și alte 10 mai mici, 25 de restaurante, centru spa&fitness, teren de baschet, patinoar, cazino etc. Toate aceste se întind pe 16 punți pentru pasageri.

Allure of the Seas are o lungime de 362 de metri, cam cât Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca și o lățime de 64 de metri, cam cât  cea a unui teren de fotbal și jumătate. Pachebotul se ridică la o înălțime de 72 de metri deasupra mării. Spre comparație, sediul BRD din Cluj-Napoca, cea mai înaltă clădire modernă din oraș, are 13 etaje și doar 53 de metri înălțime.

VEZI VIDEO AICI.