MENIU

Un nou vaccin anti-COVID nu va opri transmiterea virusului, dar formele vor fi mai ușoare - Adrian Marinescu

Medicul infecționist Adrian Marinescu

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a explicat că un nou vaccin anti-COVID, care va apărea în toamnă, nu va opri transmiterea virusului, dar va reduce gravitatea bolii.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Marinescu a afirmat că cele mai multe dintre variante nu vor duce la forme agresive ale bolii, ci la forme ușoare, așa cum se întâmplă și acum cu varianta BA.5 a Omicron, dar este important ca oamenii să se protejeze pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei vulnerabili.

"Cu siguranță că (noul vaccin - N.R.) nu va opri transmiterea decât într-o măsură destul de mică. Ce va conta este ca, într-adevăr, să asigurăm conviețuirea. Vaccinul va asigura conviețuirea și pentru persoanele vulnerabile. Probabil că prin octombrie vom avea acest vaccin. Cât de mult va fi updaptat în raport cu sub-varianta BA.5, ne vor spune datele științifice în viitorul apropiat," a afirmat Marinescu.
 
Medicul infecționist a precizat că apariția unui nou val este inevitabilă, din punct de vedere științific, însă oamenii trebuie să înțeleagă faptul că e vorba de creșterea numărului de infectări, dar cu un efect mult atenuat în ceea ce privește cazurile grave și decesele, așa cum s-a întâmplat în primele valuri.
 
Mai multe articole despre:
adrian marinescu covid nou vaccin covid