MENIU

Un nou scandal în educație. Inspectorii școlari, schimbați abuziv

Ministerul Educației

Un nou scandal în învățământul românesc. Inspectorii școlari numiți prin concurs, care încă mai ocupau posturile, au fost notificați că nu mai corespund standardelor funcției, motiv pentru care vor fi îndepărtați.

Surse din inspectoratele școlare au declarat, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că inspectorii care nu au fost puși de ministrul Educației au primit calificativul nesatisfăcător la evaluarea anuală, iar documente trimise de aceștia Ministerului ar fi fost înlocuite de către comisia de evaluare.

"Vineri seara, după ora 8, mai precis 20:39 de minute un formular care este intitulat fișă de evaluare și care nu respectă prevederile ordinului privind evaluarea anuală a inspectorilor școlari generali și generali adjuncți. Analizând această fișă, am constatat că nu-mi aparține, Ministerul Educației ar fi trebuit să îmi transmită o copie a fișei mele depuse la 31 august 2017", spune unul dintre inspectorii vizați.

Potrivit metodologiei de evaluare, inspectorii școlari care primesc calificativul nesatisfăcător își vor pierde practic mandatul.

"Au primit calificativ nesatisfăcător în primul rând cei care au dat în judecată ministerul și care au câștigat în primă fază, șase inspectori școlari generali, adjuncții de asemenea au primit calificativ de nesatisfăcător, cei 13 care au fost demiși în vară", mai spune inspectorul.

Din comisia de evaluare a inspectorilor școlari de la nivelul Ministerului Educației a făcut parte și Carmen Simuț, membră a Corpului de control al instituției. Concursurile pentru ocuparea funcțiilor din cadrul inspectoratelor școlare au fost reluate în mandatul lui Sorin Cîmpeanu și continuate în timpul guvernării Cioloș.

În vară, 13 inspectori numiți prin concurs au fost dați afară de către ministerul Educației, pe motiv că s-au găsit nereguli în contractele de management. În locul lor, fostul ministru Liviu Pop a numit alți inspectori.

 
Mai multe articole despre:
inspectori şcolari