MENIU

Un nou protest în Piaţa Victoriei: 500 de persoane cer demisia Guvernului Tudose

Un nou protest a avut loc duminică în Piaţa Victoriei din Bucureşti și în mai multe orașe din România după măsurile anunţate în această săptămână de Guvernul Tudose.

Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate, din cauza ploi.

 În jur de 500 de persoane se află în faţa Guvernului din Piaţa Victoriei şi solicită demisia Executivului. 

Modificările aduse legilor Justiţiei, pilonul II de pensii şi controversele legate de Roşia Montană. Sunt câteva dintre nemulţumirile celor care au ieșit în stradă, şi în această duminică, în faţa Guvernului. In plus, oamenii cer demisia Executivului condus de Mihai Tudose.

Participanții la manifestație strigă împotriva Guvernului și a naționalizării Pilonului II de pensii. De asemenea, ei flutură steaguri tricolore și ale Uniunii Europene.

Totodată, aproximativ 100 de persoane au protestat duminică seara, la Cluj Napoca, timp de peste o oră, în ploaie. Spre finalul protestului, ei au scandat lozinici precum "Justiție, nu corupție". Un protestatar a adus cu el un steag, iar un altul o pancartă pe care scria "Never give up" și "Am DNA în ADN".

De asemenea, aproximativ 70 de persoane s-au adunat duminică seara în fața Prefecturii Brașov, începând cu ora 19,00, pentru a protesta față de modificările la legile Justiției propuse de ministrul Tudorel Toader.

"Tudose, demisia! Demisia Guvernului!

Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare.

Ne pasă de justiție, de pensii, de Roșia Montană, de păduri, de drepturile noastre legitime iar în acest moment toate sunt amenințate de Tudose și ai lui.

Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singură: Guvernul Tudose.

Duminica, ne facem înțeleși.

Daca ne strângem destui, plecăm în marş din Piaţa Victoriei spre cartierul Obor.

Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi propunerilor privind modificarea Legii Justitiei, precum si desfintarea pilonului 2 de pensii si propunerea pentru scoaterea Rosiei Montane din patrimoniul UNESCO", anunță pagina de Facebook Corupția Ucide.

Duminica trecută, în jur de 2.500 de persoane au ieşit în Piaţa Victoriei. Protestarii au strigat: "PSD, ciuma roșie", "DNA, să vină să vă ia", "Hoții, Hoții", "Demisia" şi "Pilonul 2 nu e pentru voi".

La protestul de duminica trecută au venit Gabriel Liiceanu şi fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu. Circulația auto pe mai multe artere care fac legătura cu Piața a fost oprită de polițiști.