MENIU

Un nou deces în rândul pacienților de la ”Matei Balș”. Bilanțul tragediei urcă la 18 morți

Sursă foto: Inquam / Octav Ganea

Numărul deceselo pacienților cu COVID-19 transferați de la Institutul Matei Balș din Capitală a ajuns în seara aceasta la 18. 

Ministerul Sănătății a fost informat, cu scurt timp în urmă, despre un nou deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Un incendiu a izbucnit, pe 29 ianuarie, la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din Capitală. Potrivit ISU București Ilfov, bilanțul inițial a fost de patru morți. Peste 120 de pacienți, dintre care mulți infectați cu noul coronavirus, au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Focul a izbucnit în jurul orei 5.00, la parterul unui corp de cladire P+3, pe doua laturi. A fost stins repede și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.

La fata locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare.