MENIU

Un nou album Bob Dylan după opt ani. Vezi ce conține „Rough and Rowdy Ways”

bob dylan

Bob Dylan, laureatul Nobel pentru Literatură în 2016, și-a lansat vineri primul său album de piese originale după opt ani de pauză. Discul se numește „Rough and Rowdy Ways”. Este al 39-lea album de studio al muzicianului folk și apare la 58 de ani de la primul material lansat. Conform HotNews, materialul discografic are în prim plan o baladă despre asasinarea președintelui american John F. Kennedy. Discul este disponibil și pe principalele platforme de streaming, precum Spotify, Youtube sau Tidal.

Robert Allen Zimmerman, cunoscut drept Bob Dylan, s-a născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, textier şi poet american. Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, el a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Bob Dylan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1982, iar cinci cântece ale sale au fost listate între 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum în 2007. Scrierile lui au devenit volume de poezie şi memorii, iar lucrările sale - pictură şi scultură - sunt prezentate în mai multe albume de artă.

 

Mai multe articole despre:
albume folk bob dylan