MENIU

Un județ din Ardeal vrea să se schimbe TOTAL. Parcul Dracula, în centrul atracțiilor

Județul care se schimbă la față

Județul Bistrița-Năsăud s-ar putea transforma în curând într-un județ cu potențial turistic ridicat, deși până acum nu s-a remarcat prin asta, ci prin faptul că este liantul Transilvaniei cu Moldova, fiind un județ cu potențial comercial încă din Evul Mediu.

În cadrul strategiei de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud unul dintre obiective este realizarea unui Parc tematic de aventuri "Dracula", la Piatra Fântânele, în comuna Tiha Bârgăului, scrie VoceaTransilvaniei.ro.

Parcul tematic Dracula va include un castel reprodus după romanul lui Bram Stoker, un poligon de joacă pentru copii și un trenuleț „montagne russe", dar nu unul obișnuit ci în ton cu parcul tematic "Dracula".

Tranzitat de zeci de mii de oameni zilnic, județul Bistrița-Năsăud este recunoscut și ca un județ cu putere industrială în zilele noastre, datorită fabricilor de renume RAAL, ROMBAT sau LEONI prezente în Bistrița.

Consiliul Județean, condus în mandatul actual de social-democratul Emil Radu Moldovan, și-a propus o redefinire a județului în următoarea perioadă, mai ales din punct de vedere turistic.

Prin intermediul unor proiecte grandioase de infrastructură turistică, se vrea o redobândire a importanței geografice și o nouă față a județului, la „un alt nivel".

Avem un județ unic, cu un potențial turistic extraordinar și încă neexploatat. Începând cu brand-ul Dracula, lacul Colibița, Pasul Tihuța, Parcurile naturale din Munții Rodnei și Călimani, apele cu proprietăți curative de la Sângeorz-Băi și până la arta culinară, zone pitorești și oameni gospodari și deschiși pe care îi găsim în întregul județ!

Putem spune că dintotdeauna oamenii din aceste locuri au fost conștienți de această comoară naturală. Noi, ne propunem să ducem acest lucru la un alt nivel!", a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Moldovan susține că împreună cu echipa sa de specialiști, cu autoritățile locale și mediul privat, va transforma visul de a avea cel puțin un domeniu schiabil de calitate la Colibița și Sângeorz-Băi, un Parc de Aventuri Tematic "Dracula" în Pasul Tihuța, Centru nautic de agrement la Colibița, Parc Acvatic la Prundu Bârgăului, Centre de echitație, Centre de valorificare a fructelor de pădure și stâne ecologice pe Valea Bârgăului, Valea Someșului și Valea Sălăuței, în realitate.

Mai multe articole despre:
judeţ judeţe