MENIU

Tânărul ars de la Piatra Neamț, transferat în Belgia. Pacientul, în stare stabilă

Tânărul ars de la Piatra Neamț, trasnsferat în Belgia

Tânărul rănit grav în explozia de la Piatra Neamț a ajuns cu bine la spitalul din Belgia și este în stare stabilă.

UPDATE: Tânărul rănit grav în explozia de miercuri, de la Piatra Neamț, a ajuns cu bine la spitalul de arși din Belgia și este în stare stabilă, anunță deputatul PNL Pavel Popescu, care s-a implicat în transferul pacientului, așa cum a făcut și acum 3 ani pentru o parte dintre răniții din clubul Colectiv.

"Alexandru a ajuns cu bine în spitalul de arși din Belgia. Este stabil! Doamne-ajută!", a scris Pavel Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Alexandru, tânărul de 28 de ani din Piatra-Neamț, rănit grav după explozia de miercuri, a fost transferat în Belgia, dar numai după multe emoții.

Un funcționar din Guvernul României a refuzat dimineață să facă plata către spitalul din Belgia unde trebuia transferat la ora 10:00, scrie Realitateadeneamt.net.

A fost nevoie de intervenția primului ministru și asta pentru că deputatul Pavel Popescu nu s-a lăsat învins de sistemul birocratic și a ales să facă tot ceea ce este omenește posibil pentru a salva o viață.

”Mă aflu în clădirea Guvernului. Am venit la doamna Dăncilă pentru a o ruga să dea un telefon la un funcționar care a refuzat să facă o plată pentru pacientul care trebuia să fie transportat astăzi dimineață. M-am dus peste biroul primului ministru, în Guvernul României, pentru că astăzi, un funcționar poate să stea în calea vieții unui om.

Am plecat de la doamna Dăncilă care i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea pe coridor, că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România”, a declarat deputatul Pavel Popescu într-un material video, postat pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, o aeronavă Alenia C27 Spartan a ajuns la Iaşi, din București, pentru a-l prelua pe tânărul rănit, iar aceasta a şi decolat, joi seară, spre Charleroi, Belgia.

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii. Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul rănitului. Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași în jurul orei 16.30", informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa foto: DSU

Reamintim că Alexandru a fost surprins, miercuri, de suflul exploziei produsă în apartamentul său din cauza unei acumulări de gaze. Cu toate acestea, tânărul a reușit să iasă singur din casă, a coborât în fața blocului unde a așteptat abulanța care l-a transportat la Spitalul Județean din Piatra-Neamț. De aici a fost transferat la Iaşi cu o ambulanţă.

Mai multe articole despre:
explozie incendiu Piatra Neamţ pavel popescu