MENIU

Un nou membru în Consiliul de Administrație al Intercontinental București

Compania Hotelieră Intercontinental București a anunțat nominalizarea unui nou membru în Consiliul de administrație. Este vorba despre John Holmes, maior general în rezervă și fost șef al Forțelor Speciale din cadrul Armatei Britanice.

Drept la replică din partea Companiei Hoteliere InterContinental România SA

"John Holmes s-a distins in cariera sa militara in multiple misiuni. Cariera civilă a domnului Holmes a început cu aproape 15 ani în urmă, în anul 2002, atunci când a decis să se retragă din armată, dedicându-se activităţilor de business intelligence. În noua sa poziţie în cadrul Consiliului de administraţie al hotelului Intercontinental, domnul Holmes se va dedica dezvoltarei strategice a companiei", se arată în comunicatul companiei hoteliere.

“Sunt onorat de invitaţia de a mă alătura unei echipe de înalt profesionalism, precum şi de a coopera cu una din cele mai prestigioase companii din industria hotelieră a lumii. Îmi propun să contribui langa consiliul existent cu înaltă responsabilitate şi competenţă la bunul mers al companiei”, a declarat John Holmes.

Presedintele Consiliului de Administratie, Alexander Adamescu, susținea, de asemenea:”Suntem onorati ca John Holmes a decis sa se alature echipei noastre. Compania Hoteliera Intercontinental are nevoie de continuitate si stabilitate pentru a realiza planurile de investitie pe care si le-a propus”.

Cine este John Holmes

Născut pe 22 iulie 1949, la Londra, are o carieră militară care începe în 1968 și se încheie în  2002. Holmes a făcut parte din Gărzile Scoțiene din cadrul armatei britanice în 1970 și și-a făcut stagiul militar în Irlanda de Nord și Germania, pentru ca 1974 să se alăture 22 SAS.

A urmat o carieră în cadrul Forțelor Speciale din Marea Britanie, inclusiv doi ani ca ofițer de legătură pe operațiuni speciale în cadrul Ambasadei Marii Britanii la Washington DC.

Înainte de a prelua comanda 22 SAS, cu care a fost în misiuni în timpul primul război din Golf, Holmes a conds un escadron SAS.

După terminarea misiunilor din Golf, a fost promovat general cu o stea și i s-a încredințat comanda Brigăzii aeropurtate 5 timp de trei ani. Au urmat alți trei ani în cadrul NATO, unde a condus Grupul de comandă al Alianței, fiind responsabil cu activitatea celor de la SHAPE.

Ulterior a preluat comanda Forțelor Speciale brianice. În respectivul mandat, a condus operațiunea Barras, o operațiune dificilă de salvare de ostatici desfășurată într-o junglă din Sierra Leone.

În 2001, primește a doua stea și comanda Diviziei britanice regionale. Se retrage anticipat în anul următor.

Din 2002 își începe o carieră civilă. După șase luni petrecuți la o companie britanie de management al riscului, Holmes și-a asumat un studiu (Unicorn) realizat pentru Poliția metropolitană despre cum ar putea sprijini sectorul civil londonez un efort național contraterorist.

În 2003 devine directorul companiei de securitate Erinys International și a pus bazele în același an companiei de consultanță în business intelligence Titon International. S-a implicat în proiecte legate de securitate energetică în Orientul Mijlociu și Africa de Est, inclusiv în Libia pe perioada revoluției de acolo.

În 2013, a contribuit la fondarea Managed Oilfield Services (MOS), companie care oferă servicii de securitate în medii dificile.

Compania Hotelieră Intercontinental Bucureşti deţine hotelul de cinci stele Intercontinental. Compania a raportat un profit net de 4,2 milioane lei în primul semestru al anului 2016, reprezentând o creştere cu 133% faţă primele şase luni ale anului 2015. Cifra de afaceri a companiei a crescut în prima parte a acestui an cu 3 mil. lei, atingând 26 mil. lei, fiind mai mare cu 13%, comparativ cu anul trecut.

În anul 2015, Intercontinental a raportat o cifră de afaceri netă de 49,4 milioane de lei, în creştere cu 4 mil. lei faţă de anul precedent. De asemenea, în 2015 compania a trecut pe profit de 5 mil. lei, faţă de pierderi de 2,2 mil. lei în anul precedent. La 30 iunie 2016 profitul net a fost de 4,2 mil lei, in crestere cu 133% fata de primele 6 luni ale anului precedent la o cifra de afaceri de 26 mil lei, in crestere cu 13% fata de primele 6 luni ale anului precedent.

Situat la kilometrul 0 al oraşului, Intercontinental este cel mai înalt hotel din Bucureşti și dispune de 257 de camere şi apartamente şi de 13 săli de evenimente profesionale sau private, a căror capacitate este cuprinsă între 20 şi 250 de persoane şi asigură servicii la cel mai înalte standarde internaţionale, cu sprijinul a peste 200 de angajaţi permanenţi. Hotelul și-a adăugat în palmares două noi premii la nivel internațional: Romania’s Business Leading Hotel, în cadrul World Travel Awards 2015, şi TripAdvisor Traveller’s Choice 2015, câștigate anul trecut.

 


 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
spion Intercontinental john holmes