MENIU

Un elveţian a încercat să scoată din România o adevărată comoară. Ce ascunsese în bagaje

Un cetăţean elveţian a fost prins în timp ce încerca să scoată din România aproape 350 de monede, despre care există suspiciunea că ar face parte din Patrimoniul Cultural Naţional. Bărbatul nu avea documente legale pentru acestea.

Un cetăţean elveţian a fost prins de poliţiştii de frontieră pe Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti, în timp ce încerca să scoată din ţară aproape 350 de monede, despre care se crede că ar face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

În bagajul de mână al lui Joel C., oamenii legii au găsit 347 de monede vechi, pentru care bărbatul în vârstă de 34 de ani nu avea documente legale.

La o primă evaluare, şapte dintre monede au fost identificate ca fiind de provenienţă romană antică, având elemente distinctive ale bunurile ce aparţin Patrimoniului Cultural Naţional, se precizează pe site-ul politiadefrontiera.ro.

Elveţianul a declarat că intenţiona să transporte monedele în ţara sa, dar că nu ştia că are nevoie de un certificat special pentru acest demers.

Poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal pe numele lui Joel C. Pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la efectuarea de export ilegal.

Monedele au fost trimise la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde vor fi supuse unei expertize.