MENIU

Un elev din Bucureşti, bătut, terorizat şi trimis la cerşit de un coleg. A dispărut de acasă

Terorizat, bătut și trimis la cerșit. Este motivul pentru care un copil de doar 14 ani a fugit de acasă. Mai bine de două săptămâni părinţii nu au ştiut nimic de el, iar povestea pe care le-a spus-o la întoarcere i-a îngrozit. Copilul a povestit că a plecat de acasă de frica unui coleg de şcoală care l-ar fi obligat să cerşească. Acesta spune că, dacă nu aducea destui bani, era bătut crunt. 

Teama că un coleg de clasă l-ar putea lovi din nou l-a făcut pe tânăr să fugă. Trimis la cerşit, acestuia i-a fost frică să se mai întoarcă pentru că nu adunase suficienţi bani.

"Mi-a zis sa ma duc la el acasa, sa iau bicicleta si sa merg pe teren, adica la cersit. Am mers. Am facut pe toata ziua 30 de lei, ceea ce nu-i convine si m-am gandiut ca o sa ma bata", a povestit băiatul.

Pentru că nu făcuse destui bani, copilul a încercat să se ascundă până a doua zi, când urma să cerşească din nou doar pentru a strânge suma pe care şi-o dorea colegul violent. Doar că bicicleta i-a fost furată.

Mai bine de două săptămâni, părinţii şi rudele băiatului l-au căutat disperaţi. Poliţia a fost şi ea anunţată. În cele din urmă copilul a cerut ajutor de la angajatul unui local. Acum, după ce l-au găsit şi au aflat toată povestea, rudele lui încearcă să rezolve problema.

Singura măsură luată de Şcoala 279 din Capitală a fost să anunţe inspectoratul Şcolar. Asta deşi rudele băiatului terorizat spun că toată lumea ştie de copilul agresiv.

Între timp, elevul bătăuş nu a mai trecut pe la şcoală.