MENIU

Un cunoscut prezentator de știri, acuzat că a plătit un minor pentru fotografii indecente

Minor

Un prezentator de top al BBC a fost suspendat de la post, în așteptarea unei anchete interne, după ce a fost acuzat că a plătit un minor vulnerabil peste 35.000 de lire sterline pentru fotografii cu conținut sexual.

Prezentatorul, care nu a fost identificat, ar fi început să-i ofere bani unui băiat de 17 ani pentru a-l determina să-și cumpere cocaină și să-i trimită imagini explicite.

Mama băiatului – care acum are 20 de ani – a declarat pentru tabloidul „The Sun” că se simte „bolnavă” de fiecare dată când îl vede pe prezentator la televizor.

Familia a depus o plângere oficială la BBC în luna mai, cerând postului să-l oprească pe prezentator să mai alimenteze dependența de droguri a fiului lor.

Bani pentru droguri și poze indecente

Potrivit sursei citate, vedeta BBC ar fi trimis sume mari de bani, uneori chiar mii de lire sterline odată. La un moment dat, i-ar fi virat tânărului 5.000 de lire sterline în cont.

„Acest om de la BBC este responsabil pentru distrugerea vieții copilului meu – i-a furat inocența copilului meu și i-a dat bani pentru cocaina care îl poate ucide. Banii i-a cerut în schimbul unor fotografii cu caracter pornografic. De fiecare dată când îl văd la televizor, mi se face rău”, a spus mama tânărului, citată de Daily Mail.

Prezentatorul, despre care se spune că este foarte popular, i-ar fi solicitat „performanțe” băiatului, care a folosit banii pentru a-și procura droguri.

Familia tânărului de 20 de ani susține că mesajele au început în anul 2020 și că prezentatorul nu și-a ascuns identitatea, trimițând chiar fotografii în timp ce se afla la locul de muncă.

Mama a povestit că fiul ei a ajuns de la un „tânăr fericit” la un „dependent de cocaină care arată ca un schelet” în doar trei ani.

BBC promite o anchetă riguroasă

„Luăm orice acuzație foarte în serios și avem proceduri în vigoare pentru a le trata cu promptitudine. În acest sens, dacă primim informații care necesită investigații sau verificări suplimentare, vom lua măsurile necesare pentru a face acest lucru.

Acest lucru include încercarea de a vorbi cu cei care ne-au contactat pentru a obține mai multe detalii și a înțelege situația.

Dacă, în orice moment, apar sau sunt furnizate noi informații – inclusiv prin intermediul presei – se va acționa în mod corespunzător, în conformitate cu regulamentul intern”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

Mai multe articole despre:
prezentator tv poze minori