MENIU

Tragedie fără margini! Un consilier local şi-a împuşcat accidental finul direct în inimă

Un accident nefericit petrecut în timpul unei partide de vânătoare a băgat în mormânt un om, iar doi copii au rămas orfani de tată. Cel care l-a ucis pe bărbatul de 43 de ani din judeţul Bihor e chiar naşul său. Florian Maliţa e consilier local în comuna Măgeşti. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, tragedia a fost anunţată joi seară, printr-un apel pe numărul de urgenţă 112. "Poliţiştii au fost sesizaţi că, în zona comunei bihorene Măgeşti, a avut loc un accident de vânătoare, în urma căruia un bărbat de 43 ani din comuna Ţeţchea a fost împuşcat mortal", se arată în informare, potrivit presei locale

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic şi poliţişti de investigaţii criminale de la Poliţia oraş Aleşd, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd. Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. 

Victima era căsătorită, avea doi copii şi locuia, de fapt, în Aleşd, unde lucra ca bucătar. Potrivit unor localnici din Măgeşti, era prieten cu cel care l-a împuşcat: Florian Maliţa, pe vremuri patron al unei firme de exploatări forestiere şi consilier local în comună. Maliţa chiar i-a botezat lui Ban copilul mai mic.

Florian Maliţa este anchetat acum pentru ucidere din culpă, însă cercetările sunt doar la început, urmând ca în cadrul anchetei să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care s-a produs tragedia şi la modul în care a fost organizată partida de vânătoare.

Mai multe articole despre:
crimă vânătoare consilier local