MENIU

Un condamnat penal, vicepreședinte la o secție de vot din județul Iași. Ce măsură a luat BEJ Iași

Un vicepreședinte al unei secții de vot din județul Iași este un condamnat penal, scrie senatorul USR pe Facebook, relatează realitateadeiasi.net. Ce măsură a luat Biroul Electoral Judeţean Iaşi după această sesizare. 

Senatorul USR Dan Lungu susține, într-o postare pe Facebook, că la o secție de votare din județul Iași vicepreședinte este un condamnat penal.

Este vorba de secția de votare nr. 629, din satul Fetești, comuna Scobinți.

Vicepreședintele secției, Constantin Zero, are o condamnare penală pentru uz de fals.

Lungu susține că acesta a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Iași, care a confirmat sentința judecătoriei Hârlău.

Constantin Zero a fost vicepreședinte de secție de votare și la alegerile europarlamentare, mai spune Dan Lungu.

 


„Urmare a sesizării primite din partea unei formaţiuni politice, în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţiei reclamatiei s-a confirmat, resultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situaţie Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi s-a propus excluderea din corpul experţilor electorali. Persoana era membră al corpului expertilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018”, se arată într-o adresă a Biroului Electoral Judeţean Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.