MENIU

Vaslui. Maternitatea groazei. Un bebeluş de 4 kilograme a murit la câteva ore după naştere

Dramã cumplitã la Maternitatea din cadrul spitalului bârlãdean! O mamã de numai 22 de ani, din Bârlad, a nãscut la 41 de sãptãmâni si trei zile, un bãietel de 4,120 kilograme, declarat sãnãtos la nastere si care a murit în aceeasi noapte la orele 2.00! Mama copilului vrea cu orice pret sã fie fãcute cercetãri de procurorii criminalisti, în cazul mortii copilului si a depus plângere penalã la Politia Bârlad în acest sens, scrie Agerpres.

Femeia vrea ca necropsia copilului sã fie fãcutã la IML Iasi, având suspiciuni de musamalizare a cauzei reale a mortii: malpraxis. Medicul care a avut “geniala” idee de a astepta 41 de sãptãmâni (pentru cã a plecat în concediu!!), sã se nascã un prunc, este nimeni altul decât Mihail Andronache, seful sectiei de Obstreticã Ginecologie. La Politia Bârlad a depus sesizare privind decesul subit al copilului si spitalul bârlãdean.

Mama bebelusului este în stare de soc ca si tatãl copilului, plecat în Anglia la muncã. Spitalul din Bârlad este din nou în atentia opiniei publice. Cazurile ciudate asupra cãrora atârnã acuzatii de malpraxis curg unele dupã altele. Un bebelus nãscut pe 9 iunie, la orele 20.00, de 4,120 kilograme, a decedat la orele 2.00, pe 10 iunie, în Maternitatea din Bârlad. Mama copilului, Mãdãlina Diana Stefan, de 22 de ani, este în stare de soc!

Nu poate sã creadã cã bãietelul ei, pe care l-a tinut în pântec 41 de sãptãmâni, în loc de 36 cum este normal, a murit, sub supravegherea medicilor! Si nici nu poate întelege de ce când a vãzut medicul Andronache cã trec sãptãmânile unele dupã altele, iar copilul ei încã nu dãdea semne cã vrea sã se nascã, a preferat sã-l tinã atât de mult în burtica mamei, ca sã-si facã el concediul!! Iatã ce ne-a declarat Mãdãlina, mama copilului decedat.

“Aveam 41 de sãptãmâni si patru zile de sarcinã când m-am internat joi, de Înãltare, la Maternitatea din Bârlad. Eu stiu cã trebuia sã nasc la 36 de sãptãmâni, adicã la nouã luni, dar doctorul Andronache a spus cã nu este încã gata de nãscut copilul meu.

Si am venit si la 37 de sãptãmâni, si la 38 si la 39 de sãptãmâni. Tot asa îmi spunea, cã bebele meu nu vrea sã iasã. La 40 de sãptãmâni eram deja îngrijoratã, mi-a spus tot asa, cã nu vrea copilul sã iasã si sã mai astept o sãptãmânã, cã el trebuie sã plece în concediu. Am asteptat si m-am dus luni, pe 6 iunie la el.

Mi-a zis la fel, cã nu vrea copilul sã iasã si sã vin joi. M-am dus joi si nici atunci nu aveam dureri de nastere, iar medicul mi-a provocat nasterea. Pe la 20.00 am nãscut normal, un bãietel de 4,120 kilograme, l-am auzit plângând, mi-a spus medicul cã are reflexe, cã este normal si sãnãtos. L-au dus acolo unde se tin copiii nou nãscuti, iar doctorul Andronache a plecat acasã. Pe la orele 24.00, a venit medicul neonatolog si mi-a zis << Mãmico, nu este bine cu copilul tãu, îl trimitem la Iasi>>, fãrã sã-mi spunã ce nu este bine cu el. I-am zis sã-l ducã unde vor numai sã fie bine. La orele 2.00 a venit medicul si m-a anuntat cã a murit copilul meu! Eu nu înteleg! Cum a murit? De ce a murit? L-am tinut în burtã prea mult? Pãi medicul mi-a spus cã nu este copilul gata de nastere! Lichidul amiotic care s-a scurs dupã nastere era verde! Cum mi-a provocat nasterea la 41 de sãptãmâni si patru zile, nu putea sã-mi provoace nasterea la 36 de sãptãmâni? Sau sã-mi facã cezarianã? Nu stiu, eu vreau explicatii clare si sã se cerceteze cine mi-a omorât copilul!” , a spus Mãdãlina Diana Stefan.

Spitalul din Bârlad nu are nicio reactie!

Medicul Andronache, seful sectiei Obstreticã si Ginecologie din cadrul spitalului bârlãdean nu este la primul caz, când un copil moare la câteva ore dupã nasterea asistatã de el. Dintre medicii ginecologi care sunt la spitalul din Bârlad, el are cele mai multe decese atât de mame care au nãscut cu el, cât si de bebelusi morti. De la spitalul bârlãdean nu am obtinut nici un punct de vedere, având în vedere cã “în weekend nici iarba nu creste”, nimeni din conducere nu ne-a rãspuns la telefon!