MENIU

Un bărbat din Giurgiu este cercetat pentru că a chinuit peste 150 de animale

Animale maltratate la un localnic din Giurgiu.

Un bărbat din Giurgiu este cercetat penal după ce polițiștii au găsit în curtea lui peste 150 de animale chinuite. Individul de 57 de ani este acuzat de schingiuirea și înfometarea mai multor cai, pe care îi deținea, dar și a peste 150 de câini. Animalele au fost găsite în curtea acestuia, în cuști și în adăposturi improvizate. Toate animalele au fost preluate și au fost mutate într-un adăpost. 

Acțiune fără precedent a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Giurgiu, în colaborare cu Biroul Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, care, pe 2 decembrie, au descins la domiciliul unui bărbat de 57 de ani din Izvoru, comuna Gogoșari. 

Acțiunea a avut ca scop punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Giurgiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiurea animalelor.

În urma acțiunii, au fost identificate animale în stare de pericol, cărora nu le erau asigurate condițiile de bunăstare prevăzute de lege, fiind luată măsura ridicării și plasării în adăpost, cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, a 150 de exemplare canine și a 3 cabaline.

Potrivit unei postări a Biroului pentru Protecția Animalelor Giurgiu, din primele constatări la fața locului s-au gasit animale rănite, schingiuite, foarte bolnave, majoritatea cu râie, răni deschise și diferite plăgi, tumori, unele fără adapost, zeci de cățele gestante, iar altele care abia fătaseră, toate într-o mizerie de înfiorătoare).

Poliția a decis ridicarea cu ordin de plasare a animalelor aflate în situație de pericol.

Mai multe informații pe Realitatea de Giurgiu.