MENIU

Situaţia absurdă prin care a trecut şoferul unei ambulanţe, aflat în misiune

Situaţie absurdă în comuna Cujmir, din Mehedinţi! Şoferul unei ambulanţe a fost acuzat de braconaj pentru că a lovit cu maşina un porc mistreţ, în timp ce încerca să ajungă la un pacient.

A primit şi o amendă, de aproape 900 de lei. Totul, pentru o situaţie pe care nu a putut să o evite. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi a deschis o anchetă internă pentru a afla dacă oamenii legii au procedat corect.

Ambulanţierul, însoţit de o asistentă, era în drum spre un bărbat care avea nevoie de ajutor medical.

"Mergând pe drum, la un moment dat, din partea stânga mi-a apărut un porc mistreț, în scurt, în 2-3 metri. Asistenta nici nu a avut timp să vadă, eu am vazut, dar a fost prea în scurt. Eu am dat în frâne cât am putut, într-adevăr mașina a corespuns, a frânat, dar ce putea să mai facă?",a declarat Alin Naramzoi, ambulanţier.

Şirul evenimentelor a început să se precipite în momentul în care omul a fost acuzat de braconaj. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă este şi el stupefiat de situaţie.

"N-am auzit în 22 de ani de când sunt aici la ambulanţă aici. Nu se pune problema de o neînţelegere între noi şi poliţia judeţeană, dar gestul şi comportamentul poliţistului în cauză ar trebui analizat", a declarat Horia Ene,directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă

La nivelul Inspectoratului de Poliţie din Mehedinţi conducerea a dispus verificări cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor, urmând ca la finalul acestor să vă comunicăm rezultatele.

Desfăşurarea de forţe între oamenii legii şi ambulanţier a durat mai bine de cinci ore, iar bărbatul care solicitase ajutorul medicilor a fost nevoit să aştepte pentru o altă ambulanţă care, într-un final, a sosit de la 70 de kilometri distanţă.