MENIU

ULUITOR! Invenţia care ne-ar putea prelungi viaţa

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Ceea ce numai în basme era posibil, tinde să devină realitate. Cercetătorii de la Universitatea Stanford din SUA au găsit un tratament medical care ar putea prelungi viaţa oamenilor.

Secretul stă într-o procedură de prelungire a telomerilor, regiunile de la capătul cromozomilor care îi protejează în procesul de diviziune celulară şi care se scurtează odată cu vârsta.

“Am reuşit să prelungim telomerii umani cu până la 1.000 de nucleotide, dând înapoi ceasul intern cu echivalentul a mulţi ani de viaţă umană”, a declarat prof. Helen Blau, de la catedra de microbiologie şi imunologie de la Universitatea Stanford.

Celulele care au fost tratate după noua procedură se comportă ca şi cum ar fi mai tinere şi se înmulţesc mai repede. Noua tehnică ar putea fi folosită în viitor pentru tratarea pacienţilor cu boli genetice.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea tehnologiei, legate de noul Samsung Galaxy 6, Apple Watch şi primul joc de supravieţuire românesc, aflaţi în emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Înregistrarea video o vedeţi pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
invenţie tinereţe GadgetReport.ro prelungit viata