MENIU

Ultimele cuvinte rostite de polițistul executat cu sânge rece de asasinii de la Charlie Hebdo

"Este în regulă, șefule", a strigat bărbatul rănit, aflat la pământ, care a cerut milă, un sentiment complet străin celor doi ucigași de la Charlie Hebdo. Acestea au fost ultimele cuvinte rostite de Ahmed Merabet, un polițist de 42 de ani, înainte de a fi ucis cu sânge rece cu un glonț în cap de unul dintre asasini, relatează vineri Oumma, potrivit AGERPRES.

Ahmed Merabet, care era musulman, este unul dintre cei doi polițiști uciși miercuri alături de alte zece persoane în atacul sângeros de la sediul publicației satirice Charlie Hebdo.

Fotografiile și înregistrarea video cu ultimele clipe de viață a lui Ahmed Merabet au provocat o emoție puternică în rândul internauților.

Omagii din întreaga lume au apărut pe rețelele de socializare în memoria acestui agent al forțelor de ordine care patrula în apropierea sediului Charlie Hebdo în momentul tragediei.

El a fost primul polițist care s-a confruntat cu asasinii mascați și înarmați până în dinți. Plini de ură, aceștia din urmă au ucis în mod laș un musulman fără apărare, aflat la mila lor, scrie sursa citată.

Pentru a nu-l uita niciodată pe Ahmed Merabet, sacrificat de acești criminali lipsiți de omenie, și pentru a deschide ochii islamofobilor orbiți de ură, hastagul #JeSuisAhmed însoțește mesajele online care deplâng moartea polițistului, adaugă sursa citată.