MENIU

"Știi ce urmează". Detalii cutremurătoare despre ultimele minute din viața jurnalistului Khashoggi

Detalii cutremurătoare despre moartea jurnalistului arab Jamal Khashoggi, ucis în octombrie 2018 în clădirea Consulatului saudit din Istanbul, au ieșit la iveală.

În ultimele minute de viață, Jamal Khashoggi i-a rugat pe ucigaşii săi să nu îi acopere gura, motivând că suferea de astm şi s-ar fi putut sufoca, potrivit ziarului Sabah, preluat de Mediafax.ro.

Ziarul Sabah, care are surse apropiate în Guvernul ţării, a publicat noi detalii despre o conversaţie înregistrată între Khashoggi şi membri unei grupări de asasini din Arabia Saudită. Cotidianul spune că înregistrarea a fost obţinută de către Serviciile Secrete din Turcia.

Potrivit transcript-ului, Maher Abdulaziz Mutreb, un membru al grupului de asasini, îi spune lui Khashoggi că va fi dus înapoi la Riyadh pentru că există un ordin de la Interpol împotriva sa. Jurnalistul se opune, spunând că nu există dovezi legale împotriva sa şi că logodnica lui îl aşteaptă afară.

Mutreb este auzit vorbind cu un alt bărbat, încercând să-l convingă pe Khashoggi să îi trimită un mesaj fiului său, spunându-i să nu îşi facă griji dacă pierde contactul cu tatăl său. Khashoggi se opune din nou şi spune că „nu va scrie niciun mesaj”.

"Ajută-ne, ca să te ajutăm şi noi pe tine. Pentru că în final, o să te ducem în Arabia Saudită şi dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla”, continuă Mutreb.

Citește continuarea pe Mediafax.ro!

Mai multe articole despre:
Khashoggi