MENIU

Ultimatum pentru combinatul Copşa Mică

Ministrul Mediului Sulfina Barbu a dat azi un ultimatum combinatului metalurgic Sometra Copşa Mică. Dacă până la 1 martie patronii greci nu-şi rezolvă problemele de mediu, combinatul va fi închis.

Sulfina Barbu a declarat că Sometra Copşa Mică are mari probleme cu filtrele de evacuare a gazelor poluante, dar şi cu depozitele de deşeuri. Pentru a rezolva situaţia, patronii greci ar trebui să facă investiţii de 19 milioane de euro. Până acum, ei au investit 4 milioane de euro.

Potrivit autorităţilor de mediu, Sometra Copşa Mică este cea mai mare sursă de poluare din ţară. Chiar dacă problemele s-ar rezolva în cel mai scurt timp, specialiştii apreciază că tot ar fi nevoie de aproape 50 de ani până când Copşa Mică va fi un oraş curat.

"Au termen până la 1 martie să-şi completeze toate investiţiile de mediu pe care nu le-au făcut şi îi avertizez public că, dacă nu se conformează, vor avea suspendare pe autorizaţia de protecţie a mediului şi suspendarea activităţii pe şase luni. Funcţionarea în această perioadă însemană infracţiune şi intră sub incidenţa codului penal, iar dacă după şase luni nu şi-au făcut investiţiile, înseamnă sistarea definitivă a activităţii", a declarat Sulfina Barbu.