MENIU

ULTIMA ZI în care mai poţi obţine 100.000 euro finanţare de la stat

<p>Nepotism la &icirc;nscrierea pentru ajutoare MINIMIS anul trecut</p>

MINIMIS. Vineri, 24 ianuarie, ora 20:00 se închide sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de finantare din cadrul schemei de MINIMIS. Până în prezent s-au înscris peste 3.800 de IMM-uri, după ce în ziua lansării aplicasera aproape 1.000 de firme.

MINIMIS. Toate informatiile privind schema de minimis sunt cuprinse in Ghidul solicitantului, care a fost aprobat printr-un act normativ, recent intrat in vigoare. De asemenea, prin acelasi document au fost aprobate lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile in cadrul schemei, precum si acordul de finantare, scrie AvocatNet.ro.

MINIMIS. Reprezentantii Departamentului pentru IMM au declarat recent pentru AvocatNet.ro ca nu au primit sesizari din partea firmelor referitoare la posibile disfunctionalitati ale aplicatiei de pe site-ul AIPPIMM, nu s-au inregistrat abateri, iar lucrurile functioneaza normal.

"Numarul ridicat de IMM-uri inregistrate pana in prezent (n.r. prima zi de lansare a schemei) arata interesul acestora. Ne asteptam la un numar foarte mare de participanti pana la sfarsitul perioadei de inscriere", au adaugat sursele citate.

Cei care vor avea punctaje egale vor fi departajati in functie de urmatoarele criterii:

domeniul de activitate din care face parte codul CAEN pe care se solicita finantare;numarul locurilor de munca nou-create;categoria IMM din care face parte solicitantul;locatia implementarii proiectului;valoarea profitului obtinut din exploatare la 31 decembrie 2012;valoarea profitului net la 31 decembrie 2012.

Dupa aceasta etapa, aplicatia electronica va genera automat un numar de identificare pentru fiecare proiect, denumit numar RUE, adica numar in Registrul unic electronic si va genera si va transmite automat pe adresa de email o scrisoare de instiintare privind inregistrarea in registru, precum si numarul de inregistrare RUE, se precizeaza in dispozitiile aflate in vigoare.

In termen de zece zile lucratoare de la primirea acestei scrisori, solicitantii care au indeplinit punctajul minim de 60 de puncte sunt obligati sa depuna cererile de acord pentru finantare, impreuna cu documentele justificative la Oficiul Teritorial pentru IMM si Cooperatie (OTIMMC) din raza teritoriala in care se afla sediul social al acestora.

Pana in prezent aceste documente se depuneau la registratura generala a MFP, insa avand in vedere ca schema de minimis a trecut in administrarea AIPPIMM, actele se depun la oficiile teritoriale ale departamentului pentru IMM.

Daca nu depun cererea de acord de finantare in intervalul de timp de zece zile lucratoare, atunci solicitantii pierd dreptul de a trece in etapele urmatoare.

Mai departe, cererile de acord pentru finantare vor fi analizate si verificate in limita bugetului alocat schemei, se arata in actul normativ recent publicat in Monitorul Oficial.

In continuare, cererile de acord pentru finantare vor fi verificate de catre unitatea de implementare constituita la nivelul fiecarui OTIMMC, in termen de 60 de zile lucratoare de la data depunerii intregii documentatii, in limita bugetului alocat schemei.

In urma analizei si a verificarilor, OTIMMC va decide sa accepte proiectul, sa il respinga sau sa solicite clarificari.

Potrivit Ghidului solicitantului, nu este specificata data de incepere a platii ajutoarelor de minimis, insa aceasta urmeaza sa se realizeze pana la 31 decembrie 2015, in limita bugetului anual alocat schemei.

De asemenea, emiterea acordurilor pentru finantare se va realiza de la data deschiderii sesiunii pana la 30 iunie 2014, cu posibilitatea prelungirii, in limita bugetului alocat schemei.

 

Mai multe articole despre:
IMM finanţare IMM-uri minimis