MENIU

Papa Francisc a plecat din România: "Mă întorc acasă îmbogățit" VIDEO

<p>Papa Francisc, ultima zi &icirc;n Rom&acirc;nia</p>
<p>Papa Francisc</p>

Papa Francisc a plecat din România, Suveranul Pontif fiind condus a aeronavă de Președintele României, Klaus Iohannis și de prima doamnă. 

UPDATE ora 17.30: Papa Francisc s-a urcat în avion, Suveranul Pontif fiind condus a aeronavă de Președintele României, Klaus Iohannis și de prima doamnă. Din nou, ca și la Șumuleu Ciuc, când la sosirea Papei ceața densă s-a ridicat, și astăzi, la Sibiu, ploaia torențială a încetat, asfel că Papa a mers până la avion pe lângă miile de oameni veniți să îl conducă. 

Înainte să plece din România, Suveranul Pontif a refuzat să pășească pe covorul roșu în drumul spre aeronavă, la Sibiu, și a preferat să meargă pe lângă gardurile de protecție, prin bălți, pentru a-i binecuvânta pe credincioșii care l-au așteptat zeci de minute, în ploaie.

De asemenea, înainte să se urce în avion, Papa s-a înclinat și a făcut cu mâna celor prezenți în număr mare pe aeroport, în ciuda ploii torențiale, care a căzut minute în șir. 

Condițiile meteo grăbesc plecarea Papei Francisc. Va pleca înapoi spre Roma, de pe aeroportul internațional din Sibiu. Acolo va fi și președintele Klaus Iohannis şi va fi organizată o ceremonie de rămas-bun.

Papa Francisc se îndreaptă către Sibiu, după ce a vizitat o comunitate de romi din Blaj, unde a ținut și ultimul discurs, de rămas bun față de România.

"Am venit în România, o țară frumoasă, ca pelerin și ca frate. Mă întorc acasă îmbogățit. Îmbogățit cu locuri, monumente, dar mai ales chipuri. Voi lua aceste chipuri, chipurile voastre, cu mine și le voi avea în față în rugăciunile mele. Vă cer o favoare - să vă rugați pentru mine", a spus Papa Francis înainte de plecarea din Blaj.

Sute de sibieni și nu numai s-au adunat la Aeroportul Internațional de la Sibiu să îl aștepte Papa Francisc, informează Realitatea de Sibiu.

Unii dintre ei au venit îmbrăcați în port tradițional și mărturisesc că au emoții înainte de întâlnirea cu Papă.

"În zile de sărbătoare, jinarii fac tot posibilul să îmbrace straiele populare. După părerea mea, este un semn de normalitate venirea Papei la noi în țara. Chiar dacă noi suntem ortodocși, el catolic, religia nu pune granițe. După această vizită, sper să fim mai buni, mai cooperanti", a declarat primarul comunei Jina, Vasile Beschiu. Acesta a venit îmbrăcat în portul popular, fiind însoțit de fiul sau.

La ceremonia de plecare a Papei de pe AIS vor participă Klaus și Carmen Iohannis, dar și autorități locale și județene, precum Astrid Fodor, primarul Sibiului, sau Daniela Cimpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Papa Francisc va pleca din Sibiu spre Roma la ora 17.30, vizita sa fiind grăbită de condițiile meteo

Când va veni sfârșitul lumii? Răspunsul dat de Papa Francisc pentru români

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC